2 Eylül 2010 Perşembe

Facebook’ta fake hesapları anlamanın 10 yolu


Çoğu sosyal site’de olduğu gibi Facebook‘ta da binlerce fake yani gerçek dışı kişiler adına alınmış hesaplar yer alıyor.Birazdan öğreneceğiniz 10 komik ama gerçek yöntem,bu fake hesapları hemen anlamanızı sağlayacak nitelikte.

    Profil Resmi

Çoğu kendini bayan olarak tanıtan fake hesapların profil resimlerinde süper model veya manken resimleri yer alıyor.Özellikle dikkat etmeniz gereken nokta tek bir profil resmi olup,o tek resiminde müthiş derecede seksi bir resim varsa,bu kesinlikle fake olduğunun bir göstergesidir.

Çok fazla erkek arkadaş

Arkadaş listeleri genelde erkek doludur.1000 veya bu rakamdan çok daha fazla erkek arkadaşları vardır.

Katılma tarihi

Ne zaman katıldıklarını kontrol edin.Eğer daha yeni katılmış ve birsürü arkadaş eklemişler ise büyük ihtimal fake bir hesaptır.

Resimlere Etiket

Birsürü gereksiz ve alakasız çizgifilm,manzara veya photoshop’lanmış resimlerine etiketlenmişlerdir.

Uygulama Daveti

Sürekli,oyunlarla veya uygulamalarla ilgili size davet atıp dururlar.“Bana bir inek gönderirmisin ?” gibi istekler gelirse hesabınıza şaşırmayın.

Foto Albümleri

Resimleri genelde herkese açıktır,yani arkadaş olmayanlar da resimlerini görebilir.Ayrıca anormal derecede küçük resimleri bulunabilir.

Profil Bilgileri

Profil bilgileri baştan savma veya doldurulmamışsa,bunun fake bir hesap olduğundan emin olabilirsiniz.Fake hesap açanlar genelde bu tür detaylarla vakit harcamak istemezler.Ancak gerçek kişiler kendileriyle ilgili bilgileri tam ve düzgünde girerek vakit ayırırlar.

Beğenilen Sayfalar

Fake hesapların genelde beğendikleri Facebook hayran sayfaları 20′yi geçmez.

İsteyen Eklesin…

Genelde alakasız yerlere gelip “isteyenler eklesin” gibi yorumlar yazarlar.Tek amaçları daha fazla Facebook arkadaşı edinmektir.

Durum Güncellemeleri

Genelde durumlarını güncellemezler,tek yaptıkları ya uygulamaları kullanmak veya arkadaş eklemektir.Durumlarını güncelleselerde  kimse yorum yapmaz ve beğenmez.
Şimdilik bizim tespit ettiklerimiz bu kadar.Sizin de bildikleriniz varsa yorumlarınızla belirtebilirsiniz!

kaynak: http://www.techlogr.com/facebookta-fake-hesaplari-anlamanin-10-yolu.html

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder