2 Eylül 2010 Perşembe

Bedava domain veren siteler

Geçtiğimiz günlerde işletme ve kurumlara web sayfası olma zorunluluğu getirildi. İnternette web sayfası kurmak için alan adı, host gibi ihtiyaçlarınız olacak. Bu yazımızda bedava domain veren sitelerden bahsedeceğiz.
İnternette bedava domain veren siteler mevcut. Ancak her nekadar bedava olsada bir takım koşullar da mevcut.
Bedava alacağınız domainler bir domainin alt domaini olarak sizlere verilmektedir.
x.com sitesinden aldığınız dominler a.x.com şeklinde alabilmektesiniz.



Son yıllarda ülkemizde internet sektörü büyük gelişme gösterdi. Artık çoğu evde bilgisayar ve internet bulunmakta. Buna paralel olarak internet hedef kitleye ulaşmak ve para kazanmak için önemli araç haline geldi.
Co.cc: Dns kontrolü
Co.cc den boşta olan bir domaini x.co.cc olarak kaydedebilirsiniz. Ancak ilerde herhangi birisi 8 dolar vererek bedeva aldığınız domaini satın alabilir.
uni.cc: Bedava domain – Dns kontrolü
Dns desteği olan ve bedava domain hizmeti vermektedir. Co.cc daha basit arayüze sahip ve co.cc de olduğu gibi parayı veren sitenizi alamiyor.
Yönlendirme ile çalışan bedava domain servisleri
* tr.cx
x.tr.cx
* smartdots.com
x.net.ms x.net.tf x.info.ms x.pro.tc x.eu.tc x.eu.tt x.eu.tf x.eu.mn x.eu.tp x.shop.tc x.shop.ms x.de.vu x.de.tt x.de.tc x.at.vu x.at.tt x.at.tc x.ch.vu x.ch.tt x.ch.tc x.uk.tt x.co.uk.tt x.uk.tc x.uk.pn x.co.uk.pn x.fr.tt x.fr.ms x.fr.pn x.es.tt x.es.tc x.es.pn x.it.tt x.it.tc x.it.pn x.nl.tt x.be.tc x.dk.tc x.no.tc x.se.tc x.pl.tc x.bg.tc x.cz.tc x.hu.tc x.us.tt x.us.tc x.us.ms x.us.tf x.us.pn x.us.mn x.ca.tt x.ca.pn x.ca.tf x.ca.tp
* tiktik.net Türkçe bedava domain hizmeti
x.ailesiyiz.biz x.degiliz.biz x.deriz.biz x.deyiz.biz x.dinleriz.biz x.gibi.biz x.gibiyiz.biz x.gideriz.biz x.giyeriz.biz x.icelim.biz x.iceriz.biz x.iciyoruz.biz x.idik.biz x.ile.biz x.leriz.biz x.liyiz.biz x.luyuz.biz x.lüyüz.biz x.mezunuyuz.biz x.okuyoruz.biz x.severiz.biz x.yeriz.biz x.yine.biz x.yiyoruz.biz x.yiz.biz x.yuz.biz x.yüz.biz
* freedomain.co.nr
x.co.nr
* unonic.com
x.net.tf x.us.tf x.ca.tf x.eu.tf x.de.tf x.int.tf
* coolix.com
x.coolix.com x.isdrin.de x.isdrin.at x.isdrin.ch x.sonstwo.eu x.kommtaus.de x.kommtaus.at x.speedpage.de x.speedpage.org x.brainchip.biz x.0815.co.uk x.009.li x.0u0.net x.kotzt.eu x.e8e.de x.u7u.de x.u1u.de x.absolutnix.info x.al2o3.ws x.poiuz.eu x.hat-eine.eu x.kommtaus.ch x.bex.cc x.schluss.tv x.deadlink.nl x.achtung-wild.org x.halts-maul.net x.isfrom.co.uk x.isfrom.de x.isfrom.at x.isfrom.eu x.isfrom.ch x.hatnix.eu x.alien.to
* elite.to
x.crackz.by x.elite.to x.gfx.by x.hitz.to x.quality.by x.redir.to x.stuff.by x.t3.to x.upload.by x.user.by x.war3z.to x.warez.by x.warez.to x.fx.to
Bunun yanı sıra com, net, org uzantılı bedava domain veren yerlerde var ancak bunlar kesinlikle dns hakkı vermiyorlar. Ayrıca sayfanızı reklamlarla dolduruyorlar.
Sizlerde kullandığınız bedava domain veren yerleri yazabilirsiniz.

Kaynak: http://www.5sey.com/bedava-domain-veren-siteler.html

2 yorum:

  1. bedava blog sitesi kurmak için blogcu.com veya blogspot.com yaralanabilirsiniz.

    YanıtlaSil
  2. Ciddi bir site hatta çok az ciddiyeti olan bir site bile açacaksanız ücretsiz alan adı yerine 10 $ verip kendi adınıza bir domain kaydetmenizi öneririm.

    YanıtlaSil