6 Eylül 2010 Pazartesi

Cep Telefonu Alırken Nelere Dikkat Edilmelidir ?


Yeni bir cep telefonu alacaksınız ama aldığınız cep telefonu yurt dışından mı getirilmiş, kaçak mı, değil mi, garantili mi, değil mi ? Aklınızda bu tür sorular varsa bu yazı tam size göre bu yazıyı iyice okuyun ve ona göre karar verin.

Piyasada aynı marka ve model cep telefonu değişik fiyatlarda bulabiliyorsunuz. Örnek x marka bir cihazı bir yerde 500 TL başka bir yerde 400-450 TL olabiliyor. Şimdi size bunun açıklamasını yapalım.


Tamamen garantili ve kaçak olmayan bir cep telefonu % 6-8 arası karla satılır. Yani 500 TL’lik bir cep telefonunun karı en fazla 35-40 TL’dir. Peki, 500 liralık telefon ile aynı marka ve model olan telefonlar başka yerde 400-450 TL’ye satılıyor.

İşte Size bu durumun nedenleri:

1. Cihaz yurda kaçak yollarla girmiştir. Fatura ve garantisi yoktur.

2. Cep telefonu yurda normal yollarla girmiştir. Faturası vardır, garantisi yoktur.

3. Cep telefonu hem faturalı hem de garantili olabilir. Ancak bu garanti marka garantisi değildir, aldığınız yerin garantisidir, her hangi bir problemde götürdüğünüzde kendi anlaştıkları tamirciler tarafından tamir edilecektir.

4. Cihaz daha önce bir başkasına satılmıştır ve müşteri memnuniyetsizliğinden ötürü geri alınmıştır. Kutusu, garanti belgesi yenilenmiş ve cihaz yeniden satışa sunulmuş olabilir.

5. Cep telefonu hem faturalı hem de garantili olabilir ancak, alıcıya satılırken telefonun aksesuarları orijinal olmaz da yan sanayi olur. Örneğin bir batarya 80 TL, yan sanayi 15-20 TL ne oldu fiyat düştü.

Aynı şekilde kulaklık ve şarj aletinin de değiştirildiğini düşünürsek mantıklı bir açıklama olmaktadır.

Bu durumda olası arıza durumlarında fabrika bu kulaklık, şarj aleti ve batarya gibi aksesuarları garanti kapsamında kabul etmeyecektir. Orijinal bir batarya 3 sene kullanılabilir ancak yan sanayi batarya en fazla 2 sene kullanılabilir.

Bence belli başlı bilinen ve çeşitli kalite ödülleri ile ödüllendirilen cep telefonları alınmalıdır. Örneğin; Sony Ericsson Avrupa’da kaliteli bir cep telefon seçildi. Sony Ericsson tercih edilebilir ancak her model için geçerli olmayabilir. Çift hatlı telefonlar şimdilik tavsiye edilmiyor, çünkü henüz tam kalite yakalanamamıştır.

Bu gibi nedenlerden dolayı ucuz telefon alıp 1 yıl sonra yeniden telefon almaktansa orijinal, kaliteli, garantili bir cep telefonu alırım 3-4 sene keyfime bakarım diyenler için bu yazı süper bir yazı oldu.

Uyarmak Bizden Karar Vermek Sizden…

kaynak: http://www.netyazari.com/cep-telefonu-alirken-nelere-dikkat-edilmelidir.html

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder