28 Temmuz 2010 Çarşamba

Ehliyetimi Kaybettim Ne Yapmalıyım


Ehliyetimi Kaybettim Ne Yapmalıyım diyorsanız, ehliyetini kaybeden biri olarak size yapacaklarınızı söyleyeyim :) Aslında çok zahmetli görünen bu işlem, göründüğünden de basit gerçekleşiyor.

WordPress’i kurdunuz, peki ya sonra ?


İlk kez yaptığımız bir işin acemiliği başka tecrübelere benzemez. İş bitmiştir fakat sorular bitmemiştir. WordPress tabanlı sitemizi kurduğumuzda da benzer sorunlarla karşılaşırız: “Google ile iletişimi nasıl sağlarım, güvenliğimi nasıl arttırırım, kullanıcıların sitemde kalma süresini nasıl arttırırım…” soruların başta gelenlerdir.
Bu konuyla ilgili şuradaki yazıyı görünce bu bilgiyi ve daha fazlasını Türkçe’ye kazandırmalıyız diye düşündüm. Gelin WordPress’i kurduktan sonra atılması gereken ilk adımları birlikte inceleyelim. Birlikte bu adımların sayısını arttırabiliriz.

24 Temmuz 2010 Cumartesi

Çocuklar Duymasın tanıtımı 2010

Mutlaka haberlerde falan duymuşsunuzdur . Çocuklar Duymasın adlı dizinin yeni bölümleri çekilmeye başladı . Yakında ekranlara da girecek . 

22 Temmuz 2010 Perşembe

Suna Pekuysal


Suna Pekuysal (d. 24 Ekim 1933, İstanbul – ö. 22 Temmuz 2008, İstanbul), Türk sinema, tiyatro ve televizyon oyuncusu, seslendirme sanatçısı.

Erzurum Kongresi


Erzurum Kongresi, Amasya Genelgesi'yle duyurulan ve 23 Temmuz - 7 Ağustos 1919 tarihleri arasında Erzurum'da toplanan kurultaydır. Kongreye çoğunluğu işgal altındaki 5 doğu ili Trabzon, Erzurum, Sivas, Bitlis ve Van'dan gelen 62 delege katılmış; 2 hafta süren kongrede alınan kararlar Kurtuluş Mücadelesi'nde izlenen çizgide önemli ölçüde belirleyici olmuştur.

Borsada Kazanmanın Sırları


Borsada Kazanmanın Sırları

Borsada nasıl para kazanılır? Borsada para kazanma yolları
Sizde borsada sürekli kazanmak istermisiniz? Borsada para kazanmanın sırlarını açıklıyoruz.

Yaz geldi güneş kremine dikkat

Yapılan bir araştırmaya göre, güneş kreminin kalitesi pahalı ya da ucuz oluşuna bağlı değil. Hatta ucuz krem daha iyi koruyor.

 Okulların kapanmasıyla aileler çocuklarıyla birlikte tatil bölgelerine akın etmeye başladı. Aileler çocuklarını güneş ışınlarından korumak için en pahalı güneş kremlerini almayı tercih ediyor.

Ancak Alman kalite standardı kurumu Warentest, güneş kreminin kalitesinin pahalı ya da ucuz olmasıyla ilgisi olmadığını ortaya koydu. Hatta ucuz satılan güneş kremlerinin daha etkili olduğu ortaya çıktı. 
Warentest'in 19 güneş kremi markası üzerine yaptığı araştırmada, 100 miligramının fiyatı 2 eurodan düşük olan güneş kremlerinin güneşten daha iyi koruduğu ortaya çıktı. 100 miligramın 21 euro olan en pahalı güneş kremi ise "ortalama" bir not aldı.  

Google chrome, youtube sorunu

Facebook`ta en çok sinirimi bozan durumlardan biri de arkadaşların youtube aracılığı ile paylaştığı videoları izleyememekti.Google`ın tarayıcısı olan chrome`u kullandığım için youtube`u açamıyordum doğal olarak ta facebook`ta paylaşılan youtube videolarını izleyemiyordum.Bu da çok sinirimi bozuyordu.İnternette verilen

Para Kazanma Denemelerim

Bildiğiniz gibi yazarak.com internetten para kazanmak isteyenlerin mutlaka karşılaştığı,gerek para kazanma ile ilgili yazı gerekse yorum yazdıkları bir sitedir.Hatta yazarlarının da yazılarının içerisine adsense reklam kodlarını ekleyerek para kazanabildiği bir kapıdır.Bu güne kadar bu sitede bir çok para kazanma sistemi yazıldı ama bütün sistemler hakkında yazılar ve yorumlar paylaşılırken 7 ekitap ile para kazanma hakkında bir bilgiye rastlamadım.Açık söylemek gerekirse şimdiye kadar hep merak ettiğim ama bir türlü işlem yapmadığım bir sistem 7 e-kitap ile para kazanmak.

Kazım Koyuncu - İşte Gidiyorum

İşte gidiyorum
Birşey demeden
Arkamı dönmeden
Şikayet etmeden
Hiçbirşey almadan
Birşey vermeden
Yol ayrılmış, görmeden gidiyorum

Tual - Yine aylardan Kasım

Bir teselli ver,  kırılan gururuma
Bir tebessüm et,  unutursun zamanla
Yine dalmışım,  aynada yüzüm ağlar
Yine dalmışım,  elimde fotoraflar

Yine aylardan kasım,  sanki sende kaldı bir yarım
Her nefessin her anım,  sanadır canım  ahhhh

19 Temmuz 2010 Pazartesi

Karun Hazinesi


Karun Hazinesi veya Karun Hazineleri Çoğu M.Ö. 560-546 yılları arasında Lidya ülkesini yöneten Kroisos (Karun) dönemine ait olan ve Uşak'ın 25 km batısında ve İzmir Karayolu üzerinde bulunan Güre Köyü yakınlarındaki tümülüslerden 1960'lı yıllarda çıkarılarak kaçırılan ve 1993 yılında geri alınan eserlerin toplu adı. Bazı kaynaklarda Lidya Hazinesi veya Lidya Hazineleri olarak da anılırlar.

Europe 1400 - Ücretsiz tarayıcı oyunu

Europe 1400 - Ücretsiz tarayıcı oyunu

 Europe 1400 oyun hakkında tüm bilgileri www.europe1400.blogspot.com adresinden alabilirsiniz.

18 Temmuz 2010 Pazar

Türk dili bozuluyor

Türk Dilin önemi ve nasıl bozulmaya başladığını saullarla anlatan bir yazıdır.Okumanızı tavsiye ederim.

17 Temmuz 2010 Cumartesi

USB'de devrim: Basit ama işe yarıyor!


Bu çok basit çözüm sayesinde USB bağlantılarındaki küçük ama sık yapılan hata tarih oluyor!
Bilgisayara bir USB cihaz takarken yanlış takıp sonra doğrultanlardansanız bu haber sizi çok sevindirecek.

Ziyaret Edilen Sayfaları Silme

 
Gözatma Geçmişiİnternette arama motorlarından ulaştığınız ya da direk girdiğiniz adresler sürekli olarak kaydedilir. Daha sonra ise bu aramaları adres çubuğunda ve arama motoru ekranında görebilirsiniz. Bu arama kayıtlarını nasıl silebilirsiniz?
 
Bunun birkaç değişik yolu var. Şimdi bunları size anlatayım!
 

Türk Malı Kullanmanın Önemi


TÜRK MALI (‘869’) KULLANALIM

TUTUMLU OLMAK VE ÇOCUKLARA ALIŞKANLIK KAZANDIRMA

Tutumlu olmak: insanın parasını, malını, zamanını gerektiği gibi kullanmasıdır. Kesinlikle cimrilikle karıştırılmaması gereken bir konudur. Ancak, her nedense ülkemizde yerli malının önemi ve tutumlu olmak sadece 12-18 Aralık tarihleri arasındaki Tutum Yatırım ve Yerli Malları Haftasında hatırlanıyor. Bu kötü durumda olmamızın en büyük sebebi bu zaten. Para da su gibidir, tutmazsan akar gider. Gençlikte taş taşı, yaşlılıkta ye aşı. Güvenme darlığa, düşersin darlığa. Tutumlu olmanın gerekliliğini anlatan bu üç atasözünü temel alarak çocuklarımıza tutumlu olmanın sadece kişisel para veya malla olmayacağını, bulundukları her yerin, okudukları okulun elektriğini, suyunu kendi malları gibi korumaları gerektiğini öğretmeliyiz. Ders araçlarını, harçlıklarını, elbiselerini tutumlu kullanmayı, gereksiz lambayı söndürmeyi, boşa akan musluğu kapatmayı öğrenen, tasarruf yapmayı öğrenen çocuklarımız, bu alışkanlıklarını büyüyünce de devam ettirir.

Bedava ara, bedava mesajlaş, bedava sms,bedava kontör

Ücretsiz sms ve telefon görüşmesi (mutlaka öğrenin) %100 Ucretsiz Sms Ve Görüşme


Bir süredir yayında olan bu site henüz ülkemizde pek duyulmuş değil -ki zaten ülkemizde duyulmuş olsa şu anda site çökmüş durumda olurdu-. smscity'nin sms servisi sayesinde istediğiniz hatta ücretsiz sms gönderebiliyor ve voip servisi sayesinde de istediğiniz hat ile ücretsiz telefon görüşmesi yapabiliyorsunuz. ücretsiz, hızlı ve türkçe bir site. yazının devamında sitenin diğer ilgi çekici özelliklerinden bahsedeceğim.
sms servisi

16 Temmuz 2010 Cuma

Kurtlar Vadisi Pusu Artık ATV'de




Pana filmin resmi sitesinde yaptığı açıklamaya göre Kurtlar Vadisi Pusu artık ATV ekranlarında oynayacak. Ezel ve Kurtlar Vadisi aynı kanalda olacak. ATV iyi reyting toplayacak gibi görünüyor.

Zayıflamak İsteyenler

5zlbis Zayıflamak 
İsteyenler

Avustralya’nın Melbourne Üniversitesinden Katrina Purcell, iki rejim arasında mukayeseli bir deney yürüttüğünü belirterek, birinde 100 kiloluk bir kişinin haftada 1,5 kilo verme hedefiyle 12 haftalık hızlı diyet programını, diğerinde de yine 100 kiloluk bir kişinin haftada yarım kilo verme hedefiyle 36 haftalık yavaş diyet programını kıyasladığını kaydetti.

Gmail’de İmzaya Resim Eklemek Mümkün!


Gmail kullanıcıların belki de en büyük problemiydi bu. Normal POP3 mail sistemlerinde bile kullanıcılar imzalarına kolaylıkla resim ekleyebiliyorlar. Ancak Gmail‘de ise sadece düz yazı yazılabiliyordu.

Youtube İçin Güncel DNS Numaraları - Sorunsuz Youtube'a Giriş




8 gün önce sizlere tam şurada şurada şurada ve şurada youtube için yeni dns numaralarını vermiştim, şimdi o numaraların geçerliliğini yitirmesi ile sizlere yeni dns numaralarını veriyorum...

Bukalemun Nasıl Renk Değiştirir Nasıl Yaşar Nedir ?

Bukalemun hayvanlar arasında ne kadar tuhaf bir yapıya sahip olduğunu olağanüstü olarakta düşündürdüğü bir yapıya sahip oldugunu bir çogumuz biliyoruz bulunduğu ortama göre rengini değiştirebilme yeteneğine sahip olan bu varlığın adı bukalemun’dur bukelemun değil BUKALEMUN

EN ÇOK HANGİ BİLGİSAYAR MARKASI SATIYOR


Dünyada ençok satılan bilgisayar markası açıklandı

Bilgi teknolojileri araştırma ve danışma şirketi Gartner Inc, Hewlett-Packard'ın (HP) 2007 yılında en çok satılan bilgisayar markası olduğunu açıkladı. Merkezi Silikon Vadisi'nde bulunan HP, 2007 senesinin ikinci çeyreğinde 11 milyon 100 bin adet bilgisayar sattı. HP'yi sırasıyla Dell Inc, Lenovo, Acer ve Toshiba takip ediyor.

Adsl Kota Sorgulama ve Adsl Borç Sorgulama !


TTNET 'in en çok sıkıntı çeken  müşterileri şüphesiz ki  kotalı kullanıcılarıdır.Sınırsız kullanıcılarda da başka sorunlar var ama konumuz bugün ;Bir zamanlar benimde sürekli hesap kitap yaptığım konu KOTA :)  İlk başlarda eve internet almak için bir ton sıkıntı çekeriz.Sınırlı interneti geçebileceğimizi bildiğimiz halde sırf evde internet olsun diye kotalı internete bile razı olmaya çalışırız.Gireceğimiz sitelerin sayısını sınırlamayı  düşünürüz ama nafile...

Burcu Esmersoy Terletiyor !

14 Temmuz 2010 Çarşamba

'Yumurta mı tavuk mu?' sorusu çözüldü!


Yüzyıllarca felsefi ve bilimsel gizemin doruk noktası oldu. Ama artık öyle değil. Bilim adamları “Tavuk mu yumurtadan, yoksa yumurta mı tavuktan çıktı?” bilmecesini çözdüklerini açıkladılar.

2010 ÖSS Sınav Sistemi


2010 itibaren ösym tarafından uygulancak sistem değişti.Ygs - Lys olmak üzere iki aşamalı sisteme geçildi.Bu konumuzda sistem hakkında yaratacak olan sorular ve ygs-lys hakkında bilgiler geniş özetli yer verilmektetir.

ÖSYM Büroları

Hemen bütün şehirlerimizde ÖSYM Büroları bulunmaktadır. ÖSYM Büroları genellikle o ilin üniversitesinin olduğu bölge içindedir. Aşağıdaki listede ÖSYM Büroları, adres ve telefonları verilmiştir. Bu listede yer almayan ÖSYM Büroları da bulunmaktadır. Özellikle sınav başvurularında uzun kuyruklarda beklemek istemiyorsanız şehrinizdeki ÖSYM Bürosunu arayarak diğer ÖSYM Bürolarının adreslerini öğreniniz.
Bilen arkadaşlar ya da yeni öğrenen arkadaşlar listede yer almayan ÖSYM Bürolarını yorum yazarak ekleyebilirler. Mesela Sakarya'da Kampüs'te ÖSYM Bürosu vardır. Bir de Sakarya Merkezde Atatürk Lisesi'nde ÖSYM Bürosu bulunmaktadır.

Facebook Şifre Değiştirme


Facebook şifremi nasıl değiştirebilirim? sorusunun yanıtını bu yazımızda resimli olarak bulabilirsiniz.

Öncelikle ben kendi facebook'umu türkçe yaptığım için resimlerde de bunu size türkçe olarak anlatacağım. Ancak resimlerde gördüğünüz kırmızı dairelerin yerinde bulunan İngilizce karşılıklarına tıklayarakta şifrenizi değiştirebilirsiniz. Facebook'u program kullanmadan 1 dk içinde Türkçe'ye çevirmek isterseniz makalemizi okuyun:

YouTube Nasıl Girilir?


Sizinde bildiğiniz gibi YouTube sitesi mahkeme kararlarıyla sürekli olarak engelleniyor. Sebep olarak Atatürk'e hakaret içeren videoların YouTube üzerinden yayınlanması gösteriliyor. Bu durum bazı insanlar tarafından haklı olarak görülmesine karşı, bazı insanlar ise özgürlüğün hiçbir şekilde kısıtlanmaması gerektiği düşüncesinde. Biz burada kararsız kalmayı yeğliyoruz. :)

Aygıt Yöneticisi Hata Kodları ve Çözümleri


Eğer herhangi bir donanım veya sürücü problemi yaşıyorsanız, ilgili aygıt sarı bir soru işareti ya da ünlem işareti ile işaretlenmiştir. Seçili aygıt üzerine sağ tuş ile tıkladıktan sonra hata koduna ulaşmak için Properties seçeneğine tıklarız. Hata kodunu General sekmesi altında bulabilirsiniz. Hata kodlarına ilişkin çözümleri aşağıda bulabilirsiniz. Böylece sorununuza ilişkin çözüme daha hızlı bir şekilde ulaşabilirsiniz.

Windows XP’de “Bilgisayarınız Risk Altında Olabilir” Uyarı Mesajının Devredışı Bırakılması

Windows XP Service Pack 2 ile gelen bu mesajın amacı, işletim sistemimize bir virüs programı kurulmadığı takdirde risk altında olabileceğimizi belirtiyor. Çok kullanılan bir işletim sistemine bir çok Hacker kullanıcısı tarafından zarar verilmeye çalışıldığını düşünürsek Microsoft‘un böyle bir uyarı ile müşterilerini uyarması akıllıca oluyor.

Windows XP için Windows 7 Görünüm Paketi

windows-7-theme-for-windows-xp-seven-remix-xp-01

Eğer Windows XP kullanıyorsanız ve Windows 7′yi kurmadan arayüzünün tadına bakmak istiyorsanız Seven Remix XP paketini yükleyebilirsiniz. Seven Remix, Windows XP için geliştirilmiş arayüz (GUI) uygulaması. Seven Remix’i yükledikten sonra İkonlarınız, Resimlerini ve Animasyonlarınız Windows 7 görünümünde olacaktır.
Gerekli uygulama dosyasını aşağıdaki bağlantıyı kullanarak elde edebilirsiniz.

merhaba

Merhaba blogger ve blog dünyası sakinleri bu hayatım ilk yazı deneyim.Bu siteyle sizlerden illagel olmayan ve daha çok bilgilendrmek amaçlı bir blog olacaktır.Sizleride yorum yaparak bu amaça hizmet etmenizi bekliyorum.

Saygılarımla
Yazıların Efendisi yazarı