1 Mart 2015 Pazar

Nasıl İdeal Kilo Hesaplanır

ideal kilo hesaplama


 Kendinizi olması gerekenden daha zayıf ya da kilolu mu hissediyorsunuz? Kilonuzdan dolayı rahat hareket edemiyor musunuz? Diyet ya da beslenme programı yapmadan önce ideal kilonuzun ne olduğunu öğrenmenizde yarar var. Böylelikle kaç kilo fazla ya da eksiğiniz olduğunu bilerek, kendinize daha rasyonel bir diyet programı yapabilirsiniz. Diyetisyenlerin hazırladığı basit ideal kilo hesaplama formülleri var. Bu formülleri kullanabilmek için boy ve kilo değerlerini kullanmak yeterli. Basitçe hesaplama yapabilmeniz için bir örnekle açıklayalım. Boyunuzun 1.70 cm olduğunu varsayalım.



Boyunuzdan 150 çıkarın (170-150=20). Bulduğunuz sonucu 4’e bölün (20/4=5) ve çıkan sayıya 100 ekleyin (5+100=105). Boyunuzdan bu sayıyı çıkarırsanız (170-105=65) ideal kilonuzu bulursunuz. İdeal kilonuzun %10 u oranında az ya da fazla kiloya sahipseniz çok fazla sorun yapmanıza gerek yok. Siz birkaç kilo fazlam-eksiğim var diyenlerdensiniz. Yani ideal kilosu 65 olan biri için 6,5 kilo fazla ya da eksik kilo normal sınırlar arasında kabul edilebilir. Ancak kilonuz bu aralık dışındaysa dikkatli olup, özel bir diyet uygulamalısınız.


 Uzmanların yaptığı araştırmalara göre fazla olan 1 kiloyu vermek bile ömrü 3-4 ay uzatmaktadır. Burada vermiş olduğumuz ideal kilo hesaplama yöntemi ortalama değerler ifade ediyor. Aynı boy, aynı kilodaki kişilerin daha ince ya da kalın görünme olasılıkları tabii ki var. Bunun nedeni de kemik, kas, yağ ve suyun vücuttaki oran farkıdır. Kilo vermek için yapılması gerekenler, diyet yaparken dikkat edilecek noktalar ve diyette su içmek konulu yazılarımız da ilginizi çekebilir.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder