13 Ekim 2010 Çarşamba
Altın Çilek Yararları
Altın Çileğin faydaları
Kilo vermeye yardımcıdır
Diyabet (şeker) hastalarına faydalıdır.
Sindirim sistemindeki parazitleri yok eder.
Dünyanın en zengin lif oranına sahip meyvesidir.
C vitamini oranı yüksektir.
Antioksidan ihtiva eder.
Aynı zamanda bu mucizevi meyve kanı arındırır.
Görme sinirlerini yapılandırır.
Prostat ve boğaz hastalıklarının tedavisinde olumlu etkileri vardır.
kalp, zatürree, diyabet ve idrar yolları enfeksiyonları.
Altın Çilek faydaları
Altın Çilek Meyvesi hakkında
Altın Çilek kurusu artık kilo vermek isteyenlerin ve ünlülerin gözdesi oldu.
Yüksek lifli özelliğiyle metabolizmayı hızlandıran çilek, içeriğindeki C, B1, B2 ve A vitaminleriyle de hastalıklara karşı siper oluyor.
Güney Amerika’da İnka eriği (Physalis) adıyla anılan, Türkiye’de ise ‘altın çilek’ diye adlandırılan bu altın renkli egzotik çilek, dünyada en çok lif barındıran ve kilo verdirmeye yardımcı olan bir meyve.
Altın çilek pürüzsüz, kolay şekil alan, parlak ve turuncu-sarı bir dış yüzeye sahiptir. Özü sulu ve içerisinde çok ufak açık sarı çekirdekleri vardır. Dinlendirildiğinde tadı tatlılaşır.
Altın çilek, yuvarlak bir meyve olup ağırlığı 5-7 gram arasındadır. Çapı yaklaşık olarak 2 cm’dir. Altın çilek taze iken doğal, kağıtımsı, sarımsı, bir kabuk ile kaplıdır ve yenilebilmesi için çıkarılması gerekmektedir.
Altın çilek taze olarak, kurutulmuş olarak tek başına veya meyve ve sebze salatalarında diğer ürünlerle beraber de tüketilebilir. Ayrıca çikolata ile kaplanıp tatlılarda da kullanılabilir. Reçellerde, özel soslarda, keklerde vs. kullanılabilir. Altın çilek karışımlarda yada tek başına kullanılabilir. Bu egzotik meyve aynı zamanda çok sağlıklı ve tıbbi olarak birçok faydaya sahiptir.
Altın Çilek Kullanımı?
Sabahları kahvaltıdan önce 2 ader kullanmanız tavsiye edilir.
Akşam yemeğinden önce 1 adet kullanılması tavsiye edilir.
Altın Çilek Hapının İçeriği
Pek de bilinmeyen bu altin renkli egzotik çilek, dünyada en çok lif barindiran ve kilo verdirmeye yardimci olan bir meyve.
Altın Çilek Nerede yetişir Genel Özellikleri
Papaya Papaya bitkisi yapraklarını dökmeyen, tropikal bölgelerde yetişen büyük bir çalı veya küçük bir ağaçtır. Meyveleri kavuna benzediği için ona kavun ağacı da denir. Güneşli, sıcak, humuslu ve bol sulu topraklarda yetişir. Dişi ve erkek papaya bitkileri ayrı ayrı olup (nadiren birlikte); meyve üretmek için her ikisine de ihtiyaç vardır. Meyveleri yaz aylarında iyice olgunlaştıktan sonra toplanır. Bitkinin boyu türlerine göre 1,2 – 3,6 m. arasında olabilir.Olgunlaşmamış papaya meyveleri; bazı ülkelerde (Güney Amerika) sebze olarak pişirilmekte veya salatası yapılmaktadır.
Papaya meyvesi; demir, kalsiyum, potasyum, fosfor mineralleri ile A, B1, B2, C vitaminleri ve karoten (carotene – kansere karşı koruyucu bir madde) açısından oldukça zengindir. Fakat modern kullanımı, içerdiği bu vitamin ve minerallerin yanısıra, meyvelerinde bulunan bol miktardaki proteolitik enzimlerden (Proteinleri eriten ve sindiren enzimler: Papain, Papaya peptidase-A ) kaynaklanmaktadır. Bu doğal enzimlerden en etkilisi olan papain’ dir. Papain’ e, mide tarafından salgılanan ve proteinleri sindiren-parçalayan enzim olan pepsin’ e benzerliği nedeniyle “Bitkisel Pepsin” adı da verilir.
kaynak :: http://www.ulusalblog.com/altin-cilek-faydalari.html
Kaydol:
Kayıt Yorumları (Atom)
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder